Mijn naam is Monique Hof (1979) en heb ervaring als jeugdhulpverlener, intern begeleider, docent op een onderwijsinstelling en ben zelfstandig Systeemtherapeut. Verder verzorg ik verschillende gastcolleges op universiteiten en geef workshops aan onderwijsinstellingen met als raakvlak systemisch werken binnen het onderwijs. Na mijn studie Maatschappelijk Werk heb ik in verschillende functies, zoals jeugdhulpverlener in de crisisopvang, algemeen maatschappelijk werkster, docent en loopbaanbegeleidster binnen het middelbaar beroepsonderwijs, veel ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van jongeren.

Vanaf 2012 ben ik mij gaan specialiseren in Systeemtheoretisch werken. Sinds 2016 ben ik erkend Systeemtherapeut (NVRG Relatie-en gezinstherapeut) waarbij ik mij gespecialiseerd heb in Systeemtheoretisch werken met jongvolwassenen en gezinnen met een sterke verbinding tussen onderwijs en hulpverlening. Een combinatie van jaren lange ervaring met jong volwassenen en gezinnen in uiteenlopende werkvelden en verschillende rollen in het onderwijs hebben een unieke visie gevormd op systeemtheoretisch werken. 

Sinds 1 maart 2018 werk ik als zelfstandig systeemtherapeut bij 2 GGZ instellingen en in mijn eigen praktijk. Ik heb in 2015 als docent mijn Pedagogisch Didactisch Getuigschrift behaald en ben CRBKO geregistreerd docent. Daarnaast geef ik al jaren les bij de module systeemtheorie bij de opleiding tot Orthopedagoog Generalist bij de Universiteit Groningen.

Mijn visie draag ik graag uit in mijn werkveld en denk graag mee met de uitdagingen waar onderwijs, zorg en een ieder vandaag de dag voor staat.